topkids logoU wilt graag dat kinderen positief en vol zelfvertrouwen opgroeien. Helaas is dit niet voor alle kinderen altijd even makkelijk. Om die reden heeft Voetbaltraining Totaal het programma TOP KIDS ontwikkeld voor kinderen van groep 7 en 8 waarbij echte professionals uit de topsport op school les komen geven waarbij het talent van de kinderen voorop staat.

TOP KIDS is een Talent Ontwikkel Programma voor kinderen van groep 7 en 8 van basis– onderwijs en leerjaar 1 van het voortgezet onderwijs.

topkids meertuin04In samenwerking met professionals uit de topsport is een programma van 4 lessen ontwikkeld. Dit programma is specifiek gericht op het zichtbaar maken van kwaliteiten van kinderen. Het programma leert kinderen op een positieve manier naar elkaar en zichzelf te kijken met het resultaat dat de eigenwaarde en het zelfvertrouwen wordt vergroot. 

 

We nemen kinderen mee in de wereld van topsport

topkids P1030292

Het TOP KIDS programma bestaat uit 2 klassikale en 2 gymlessen van elk 45 minuten per groep. Kinderen worden bewust gemaakt van de eigen talenten en ze leren hoe je zelfvertrouwen kunt halen uit de dingen waar je goed in bent. Daarnaast leren ze ook hoe je op een positieve manier naar elkaar kunt kijken en hoe je positief over elkaar kunt praten (complimenten geven en ontvangen). Dit wordt gestimuleerd door middel van speciale oefeningen tijdens de 2 gymlessen

De kinderen gaan in gesprek met topsporters

topkids meertuin04Tijdens de eerste klassikale les geeft een professional uit de topsport aan de hand van zijn of haar levensverhaal een kijkje in de mooie maar ook moeilijke kanten van het hebben van talent. De topsporter heeft aan den lijve ondervonden hoe groot de druk vanuit de omgeving is. Aan de andere kant is duidelijk geworden op wie je echt kunt steunen op momenten dat je even een schouder nodig hebt. De kinderen zullen aan de hand van lesmateriaal een aantal vragen over zichtzelf beantwoorden. Hierdoor brengen ze het leven van de topsporter concreet naar de eigen belevingswereld. Deze talenten kunnen natuurlijk ook niet sport gerelateerd zijn.

De gymlessen (les 2 en 4) worden verzorgd door professionele jeugdtrainers. Deze jeugdtrainers hebben hun sporen verdiend op vaak het hoogste niveau in de sport in binnen en buitenland zoals bij Arsenal FC uit Londen, FC Volendam en de AZ Voetbalschool. Samen met sociaal pedagogisch deskundigen hebben de trainers oefeningen ontwikkeld waardoor kinderen spelenderwijs leren om positief naar zichzelf en anderen te kijken en dit te vertalen naar complimenten. Het helpt kinderen bij het vergroten van zelfvertrouwen, het op een respectvolle manier samenwerken en het nemen van verantwoordelijkheid. Uiteraard ervaren de kinderen ook daadwerkelijk de belevenis van het trainen als een topsporter.

De kijk van een professionele jeugdtrainer op talentontwikkeling

topkids P1030325De 3de les geeft een professionele jeugdtrainer een kijkje in de rol van een trainer en de invloed van een trainer op talentontwikkeling. De trainer zal stilstaan bij de rol van de familie die vaak alle zeilen bij moet zetten om aan alle wensen van het talent te voldoen. Waar ligt de balans en wat mogen kinderen verwachten van hun omgeving. Ook hier zal weer de link gelegd worden tussen het verhaal van de jeugdtrainer en de belevingswereld van de kinderen. Tijdens de les zullen de kinderen met behulp van een aantal vragen bewust gemaakt worden van datgene wat de kinderen nodig hebben om te kunnen doen waar ze goed in zijn.

Een eigen lespakket

Ieder kind krijgt een eigen lespakket. Tijdens de 4 lessen bouwen de kinderen een eigen werkmap op waarin ze mooie inzichten over zichzelf en over elkaar vastleggen.

Word sponsor van TOP KIDS!

topkids meertuin05Gunt u, als organisatie, de unieke ervaring van de kinderen met het TOP KIDS programma? Word dan sponsor van TOP KIDS. Er zijn diverse mogelijkheden voor sponsoring, het kan per groep, per school of per regio. U kunt uw naam verbinden aan het programma op specifieke scholen dat door uw sponsoring mogelijk gemaakt is. Wij kijken graag samen met uw organisatie naar de mogelijkheden. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen op 06-36299673 (Mirjam Bouwes) of maak gebruik van het contactformulier.

Word met uw school ook deelnemer van TOP KIDS!

Wilt u als school deelnemen aan TOP KIDS? De kosten variëren afhankelijk van het aantal groepen dat wordt ingeschreven per school tussen € 12,50 en € 20,00 euro per leerling exclusief BTW.

Informeert u naar de mogelijkheden voor groepskorting en eventuele sponsoring voor uw school. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen op 06-36299673 (Mirjam Bouwes)of maak gebruik van het contactformulier.

Flyer

Via onderstaande button kunt u de flyer downloaden (PDF opent in nieuw venster).

Download de flyer van TOPKIDS

Topkids contactformulier

Voer a.u.b. uw naam in

Voer a.u.b. een geldig email-adres in

Email-adres leeg of incorrect

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Voer a.u.b. uw bericht in

U moet accoord gaan met de privacverklaring


RECENSIES

Leerkracht Spoorbuurtschool, Anna Paulowna

De 4 lessen waren helemaal top! De kinderen waren super gemotiveerd en hingen aan de lippen van de topsporter en jeugdtrainer. Ook de 2 gymlessen zaten zo goed in elkaar dat je echt kon zien dat het professionals zijn. De kinderen hebben veel geleerd over zichzelf en elkaar. Uit de nabespreking met de kinderen bleek overduidelijk dat de boodschap was overgekomen: ieder kind heeft een talent en je mag trots zijn op je eigen kwaliteiten! Wij vonden het super en hopelijk volgend jaar weer!

Leerkracht de Meertuin, Slootdorp

De leerlingen waren er al geruime tijd mee bezig... ze zouden oog in oog komen te staan met een profvoetballer die in Nederland en Schotland in volle stadions heeft gespeeld. Toen het eenmaal zover was zaten ze allemaal geboeid naar zijn verhaal te luisteren. Een lach maar ook een traan hoorde bij zijn prachtige verhaal voor de klas. Ook de gymlessen waren super om mee te maken, bijzondere oefeningen werden met heel veel plezier zowel door de trainers als de kinderen beleefd.

topkids meertuin09