Foto van Mart Lieder

In de periode dat Mart in de C- junioren van FC Volendam speelde heeft Mart training gehad van Egbert Boxma, toenmalige jeugdtrainer FC Volendam en huidige trainer en medeoprichter van Voetbaltraining Totaal. Mart heeft de periode onder leiding van Egbert als zeer leerzaam ervaren. “Ik was aanvoerder en speelde in de spits, ik was toen nog niet erg groot en leerde vooral om snel te handelen tegen grote en fysieke tegenstanders. Juist de manier waarop ik gestimuleerd werd om mijn eigen grenzen op te zoeken, en de veiligheid die ik voelde om fouten te mogen maken, hebben mij heel veel zelfvertrouwen gegeven; met dank aan Egbert. Wij trainden bij Egbert altijd met veel plezier, aldus Mart.

Foto van Mart Lieder in actie“Bij Voetbaltraining Totaal zie ik veel overeenkomsten met de trainingen die ikzelf van Egbert bij FC Volendam heb gehad. Het vergroten van mijn doorzettingsvermogen om dingen die minder goed gingen, wel te durven doen heeft mij niet alleen een completere voetballer gemaakt, maar juist een completer mens, mijn zelfvertrouwen heeft echt een sprong gemaakt”.

Persoonlijk weet Mart nog dat er veel werd gehamerd op het schieten en passen met rechts en links.
Hij deed alles liever met zijn goede been terwijl in de trainingen continu werd gestimuleerd om met het zwakkere been te spelen. Uiteindelijk heeft dit Mart als tweebenig speler ontwikkeld waardoor hij nog beter zijn voetbaltalenten kan inzetten.

“Voetbaltraining Totaal is anders dan andere voetbalscholen, de combinatie van hard werken, plezier maken en oog voor sociaal emotionele ontwikkeling van deelnemers haalt het beste in iedere voetballer naar boven, of dit nu is op voetbalgebied of persoonlijk gebied”.

Foto van Mart Lieder in actie Foto van Mart Lieder in actie