Foto van Egbert Boxma

Egbert Boxma is tijdens zijn Cios opleiding begonnen als trainer bij het huidige Almere City, waar hij toen ook speler was. Na 6 seizoenen hier trainingen te hebben gegeven heeft hij de overstap gemaakt naar FC Volendam. Bij FC Volendam is hij 13 seizoenen trainer geweest. Hij heeft daar verschillende teams mogen trainen vanaf de D-pupillen tot aan de B-junioren. Tussendoor heeft hij bij de jeugdopleiding van Derby County (Engeland) stage gelopen. Sinds juli 2013 geeft hij ook trainingen bij de Arsenal Soccer School Europe. Hiervoor heeft hij ook een opleiding gevolgd bij Arsenal.

Egbert vindt het geweldig om talentvolle spelers te trainen bij de verschillende jeugdopleidingen van betaald voetbal verenigingen. Hij is echter ook van mening dat ieder kind een talent heeft, maar dit niet altijd wordt gezien. Egbert heeft het vermogen bij ieder kind het talent te ontdekken en deze ook te benoemen en verder te ontwikkelen. Egbert maakt ieder kind trots op zijn of haar talent.

Voetbaltraining Totaal

Egbert heeft met Voetbaltraining Totaal een heel nieuw concept gelanceerd in de voetballerij. “De combinatie van het voetbaltechnische en tactische met het sociaal pedagogische is echt een verrijking van de sport, maar vooral ook een prachtige basis voor de ontwikkeling van kinderen” aldus Egbert.